Fa játékot nem tudsz otthon készíteni, de nemezjátékot a gyerekekkel igen! 

2020.11.04

A gyermekeink  a legféltettebb kincseink, Róluk szól az egész életünk, értük aggódunk, velük sírunk és nevetünk,  Gondosan választjuk ki még születésük előtt milyen anyagokkal dekoráljuk a szobájukat, milyen anyagból készült játékot adunk majd kezecskéjükbe. 

Fontos hogy természetes, környezetbarát, lehetőleg öko alapanyagból készült tárgyakkal vegyük őket körül, hiszen életük első pár éve meghatározó lesz egész felnőtt életükre. Ezért is olyan felkapottak manapság a fából készült dekorációk, játékok. 

Azonban nemcsak a fa szolgálhat alapul a gyerekszoba környezetbarát dekorálásban hanem a mostanában méltatlanul mellőzött gyapjú is. Egy fa dekornak, vagy játéknak sose lesz olyan selymesen, meleg, megnyugtató textúrája mint gyapjúnak. A gyapjút ma már a modern technológiának és a szuper juhfajtáknak köszönhetően nagyon finom minőségben tudják feldolgozni, az alacsony micronszámú gyapjak nem fognak allergiás reakciót okozni és nem szúrnak, böknek.. Ellenkezőleg, mesés nemeztárgyként a tapintásuk puha, selymes, mint egy plüssmackóé.

Erdei játszószőnyeg mackóval
Erdei játszószőnyeg mackóval

Hiába van fa alapanyagod egy fa játékot valószínűleg nem tudsz otthon mindenféle drága szerszámok nélkül elkészíteni, meg aztán elég nagy kosszal és zajjal is járna , de egy gyapjú játékot igen. Hiszen  az elkészítéséhez a gyapjún és egy nemezelőtűn kívül mindent megtalálsz otthonodba. Minden bizonnyal van meleg és hideg víz, szappan, akár  a tusfürdő amivel a gyerekek mosakodnak, egy-két  törölköző Ezért bátran készítsetek nemez játékot együtt a gyerekekkel,

A nemez játék készítés közösen a gyerekekkel egy olyan varázslatos program lesz , aminek emlékét, hangulatát felnőttkorában is szívesen idézi majd fel. Örömmel rakják majd a gyapjút, hisz az olyan mókás, aztán pancsolni, vizezni és közösen gyúrni  anyával mint ahogy a pogácsát gyúrtátok a konyhában az is jó móka. Az elkészített játékkal pedig ég jobb lesz a játék hiszen az ő kis keze munkája is benne van. 

Youtube/álomnemez csatornámon találtok 4 részes téli pingvines nemezszőnyeg készítő tutoriált, még karácsonyi ajándéknak is elkészítheted. Az első részt ide belinkelem:

Jó mókázást, jó alkotást kívánok! Kérlek írd meg sikerült-e elkészíteni ezt a vidám játékot!