Sikeres gyerekből sikeres felnőtt nemez léghajóval. Miért lett  Álomnemez a vállalkozás neve?

2020.11.21
Vizes nemez siker léghajó hattyú virágokkal
Vizes nemez siker léghajó hattyú virágokkal

Így hogy felneveltem két gyereket, elmondhatom hogy van tapasztalatom a gyereknevelésben és  azt is elmondhatom hogy a mai ésszel és tapasztalattal teljesen másképpen csinálnám, máshová helyezném a hangsúlyt, 

Kezdetektől arra figyelnék hogy pozitív megerősítésekkel sikeres, magabiztos felnőttet neveljek a gyermekeimből. Sajnos elkövettem én is azt a hibát hogy nem arra koncentráltam amit jól csináltak, hanem azt próbáltam kijavítani amit szerintem rosszul tettek.Mentségemre és minden szülő mentségére legyen mondva azért nem nehéz megfelelni a kihívásoknak, hiszen még csak a pocakban van a baba, mikor már a terhes tanácsadáson azzal versengenek a kismamák kinek a gyermeke mozdult meg először, aztán mikor megszületett a baba a verseny folytatódik, az én gyerekemnek már kibújt az első foga, az enyém már mászik, már felállt stb. Óhatatlanul belekerülünk egy helyzetben amiben próbáljuk hajtani a gyereket és közben frusztráljuk magunkat hogy az enyémnek még nem jött ki egy  foga sem , még csak kúszik és nem mászik stb. Pedig mindezt el kellene engedni, külső befolyás nélkül csak a gyermekre koncentrálni, ha visszapörgethetném az idő kerekét egy csomó nyomasztó estétől meg tudnék szabadulni ha  nem foglalkozok azzal hogy a másik anyuka és a gyermeke mit csinál. 

Ha visszaforgathatnám az idő kerekét akkor bevezetném azt a módszert is amit akkor találtam ki amikor  nemezeléssel kezdtem foglalkozni és először megfogalmazódott bennem hogy nemez léghajókat készítek. A módszer a következő: Este a meseolvasás előtt kérdezd meg a gyermekedet mi sikerült neki aznap? Nem feltétlenül kell nagy  dolgokra gondolni, a cél az hogy az egészen apró siker is legyen felismerve és kiemelve! Ha nem tudja a választ beszéljétek át a napját keressétek meg mi sikerült, amikor ezt megbeszéltétek, írjátok fel egy kis papírra  ( pl. elraktam a kockákat a helyükre, vagy bekötöttem a cipőmet stb)és tegyétek bele egy nemezléghajó kosarába, ami éjszaka elrepíti ezt a sikert a Sikerek Földjére, ott összegyűjtik a Sikermanók és felnőtt korban visszaadják majd. Ezzel a módszerrel nemcsak közelebb fogtok egymáshoz kerülni, jobban megnyílik gyermeked, hanem észrevétlenül elkezd a sikerekre koncentrálni, hogy legyen mit a papírra írni és a manóknak küldeni. Ezáltal nem a kudarcai, hanem a sikerei fognak előtérbe kerülni, megváltoztatva az egész élethez való hozzáállását, és későbbi felnőtt életében is ebben a szellemben fog élni. 

Ugyanezt a módszert lehet követni nagyobb gyerekeknél ha van egy álma, célja  amit meg szeretne valósítani, írja a papírra mit tett meg aznap hogy közelebb kerüljön az álma, célja  megvalósításához. Ezeket az Álommanók gyűjtik majd az Álmok földjén.

Tűnemez álom léghajó mackóval
Tűnemez álom léghajó mackóval

Hát innen származik a  vállalkozásomnak a neve: Álomnemez a neve és ezért van léghajó a logóban.

Remélem hasznos ötletet adtam, és elrepültök a Sikerek, vagy az Álmok földjét, mert mindkettő csodás hely, csak egy kis fantázia , na meg egy nemez léghajó kell hozzá.

Ha szeretnél egyedi léghajót akkor kérlek a kapcsolat oldalon, vedd fel a kapcsolatot velem. Ha szeretnéd magad elkészíteni a léghajót kövesd az Álomnemez Youtube csatornát, mert hamarosan jövök egy léghajó tutoriállal.